HTML

dr. Football

A blog a legérdekesebb és legfontosabb - sérülések rehabilitációjával, prevenciójával, táplálkozással, teljesitmény monitorozással foglalkozó - tudományos cikkeket szemlézi

Rovatok

Football Medicine magyar testvéroldala

2009.11.19. 11:31 Nolty

Jobban óvja egészségünket a rendszeres labdarúgás, mint a rendszeres futás

Recreational soccer is an effective health-promoting activity for untrained men

British Journal of Sports Medicine 2009;43:825-831

Dán kutatók edzettlen férfiakat (20-43 év) 3 csoportba randomizáltak. Futók, labdarúgók, sport tevekenységet nem végzők. Az edzést 12 hétig végezték heti 2-3 alkalommal  1 órát.

12 hét után kedvező hatást figyeltek meg az edzést végző csoportokon. A futóknál és a labdarúgóknál is nőtt az max.O2 felvétel, csökkent a diastolés és systolés vérnyomás, viszont csak labdarúgóknál nőtt a zsirmentes testömeg, ,nőtt az alsóvégtag csonttömege, és csökkent az LDL-koleszterin.

Ennek tükrében kijelenthetjük, hogy egészségünk megőrzése érdekében érdemes sportolni, és ha van választási lehetőségünk, akkor válasszuk a labdarúgást.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://focidoki.blog.hu/api/trackback/id/tr311536347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása